Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interspiro

article preview

13.9.2024

Dnes jsme se dočkali nových dýchacích přístrojů Interspiro

 

   Předání dýchací techniky Interspiro proběhlo za přítomnosti starosty a členů jednotky, nositelů dýchací techniky.

 

   Dýchací technika Interspiro je renomovaným systémem, který poskytuje hasičům a záchranářům vysokou úroveň bezpečnosti a efektivity při zásazích v nebezpečných podmínkách. Tyto přístroje umožňují hasičům dýchat čistý vzduch i v prostředí se zvýšenou koncentrací škodlivin, což je klíčové při hašení požárů nebo při záchranných operacích.

 

Novou výzbrojí se stávají:

čtyři dýchací přístroje a dvě náhradní láhve

  • 4x maska
  • 4x zádový nosič láhve
  • 6x kompozitní láhev

 

2024-09-13-16-38-45.jpeg2024-09-13-17-00-41.jpeg


   V rámci programu IROP (Integrovaný regionální operační program) a díky dotaci poskytnuté prostřednictvím Místní akční skupiny (MAS) Království - Jestřebí hory, došlo k významnému zlepšení vybavení našeho hasičského sboru.

   V letošním roce jsme využili 2. výzvu IROP zaměřenou na hasiče, která nám přinesla novou dýchací techniku značky Interspiro, ta nahradí dosluhující dýchací techniku  Saturn 7

 

   Tato investice je důležitým krokem k zvýšení bezpečnosti našich hasičů.

 

   Tento projekt je příkladem výborné spolupráce mezi obcí Batňovice, Místní Akční Skupinou (MAS) Království - Jestřebí hory a našim hasičským sborem.

   Díky dotacím z programu IROP se hasičské jednotky v regionu Království - Jestřebí hory mohou spolehnout na moderní a efektivní vybavení, které jim pomůže lépe plnit jejich důležitou roli v ochraně životů a majetku obyvatel.

 

Děkujeme všem, kteří se podíleli na získání dotace a umožnili nám pořídit moderní vybavení.